Достапни линкови

Њујорк: Резолуција на Советот за безбедност за Либан


Советот за Безбедност на Обединетите Нации донесе резолуција со која се повикуваат странските трупи да го напушат Либан. Во резолуцијата спонзорирана од Соединетите Држави не е спомнато дека само Сирија има трупи во Либан. Либанскиот парламент инаку денеска треба да гласа за промена на Уставот со што би му се дозволило на претседателот Емил Лахуд, кој е близок сојузник на Сирија, да го продолжи мандатот за уште три години.
XS
SM
MD
LG