Достапни линкови

Белград: Посета на шефот на УНМИК Сорен Јесен Петерсен


Шефот на УНМИК Сорен Јесен Петерсен во Белград разговара со раководството на Србија и Црна Гора, како и со раководството на Србија за учеството на косовските срби на парламентарните избори на Косово што се закажани за 23 октомври. Владата на Србија им препорача на косовските срби да не учествуваат на изборите поради недостигот од институционални гаранции за безбедноста во покраината. Петерсен оцени дека неучеството на косовските срби на изборите ќе биде на нивна штета.
XS
SM
MD
LG