Достапни линкови

Кабера: На деветти октомври парламентарни избори во Австралија


Австралискиот премиер Џон Хауард соопшти дека на девети октомви во таа земја ќе се одржат парламентарни избори. Тоа ќе биде обид на Хауард за четврт мандат како премиер. Меѓутоа, според испитувањата на јаввното мислење, добри шанси за успех има и лидерот на Работничката партија Марк Латам.
XS
SM
MD
LG