Достапни линкови

Судан: Мировни преговори на 23 август во Нигерија


Владата на Судан и бунтовничките групи од западносуданската област Дарфур се согласија да одржат мировни преговори на 23 август во Нигерија, јавуваат агенциите. Во текот на преговорите чија цел е да се стави крај на конфликтот во Дарфур ке посредуваат претставници на Африканската унија. Конфликтот мегу бунтовниците и силите на суданските власти трае веке 19 месеци.
XS
SM
MD
LG