Достапни линкови

Вашингтон: Извесни проблеми на вселенските летала на Марс


Наса соопшти дека имало извесни проблеми на двата вселенски ровера Спирит и Опортјунити кои го истражуваат Марс. Спирит не одговарал целосно на командите а Опортјунити испратил грешна порака на земјата. Според Наса проблемите се лесно решливи и тие сепак го продолжуваат истражувањето на Црвената Планета каде што се подолго од планираните 90 дена.
XS
SM
MD
LG