Достапни линкови

Скопје: Две пешадиски одделенија на АРМ во Авганистан


Во состав на меѓународните сили за безбедносна поддршка во Авганистан денеска од Скопје заминуваат две пешадиски одделенија на Армијата на Македонија. Деветнаесете војници својата мисија ќе ја извршуваат во состав на германскиот контингент во период од шест месеци. Во досегашните пет мисии, Македонија учествуваше со по едно одделение.
XS
SM
MD
LG