Достапни линкови

Њујорк: Русија го превзема претседателството со Советот за безбедност на ОН


Русија денеска ке ја превземе функцијата претседавач со Советот за безбедност на Обединетите нации. Претставникот на министерството за надворешни работи, Александар Јаковленко по тој повод за Риа новости изјави дека Русија ке вложи максимум напори со цел во текот на нејзиното едномесечно претседавање работата на Советот да биде ефикасна и да придонесе за јакнење на мегународниот мир и безбедност. На седниците на Советот овој месец предвидено е да се расправа за Косово, Ирак, Блискиот исток, како и конфликтите во Африка и Афганистан.
XS
SM
MD
LG