Достапни линкови

Подгорица: Договор за спречување на организираниот криминал меѓу Црна Гора и Албанија


Црна Гора и Албанија постигнаа договор за зајакната контрола на заедничката граница заради спречување на организираниот криминал. Албанскиот министер за јавен ред Игли Тоска изјави дека наскоро Тирана и Подгорица ќе потпишат договор за гранична контрола. Според црногорскиот министер Драган Ѓуровиќ, илегалната трговија е глобална закана, бидејќи можe да се користи за собирање средства за финансирање на меѓународниот тероризам.
XS
SM
MD
LG