Достапни линкови

Москва: Јукос ќе прогласи банкрот, доколку треба да ја продаде сестринската компaнија


Руската нафтена компанија Јукос соопшти дека ке прогласи банкрот доколку биде принудена, според барањето на министерството за правда, да ја продаде сестринската Јуканснафтгас за да го покрие наметнатиот огромен данок.Станува збор за 7 милијарди долари данок за 2000 и 2001 година. На главниот акционер на Јукос, Михаил Кодорковски му се суди поради злоупотреби и притајување данок.
XS
SM
MD
LG