Достапни линкови

Бразил: Бразил, една од 10-те најголеми загадувачи во светот


Според истражувачите, палењето на Амазонските дождовни шуми го направиле Бразил една од 10 најголеми загадувачи во светот. Гасовите кои се ослободуваат од горењето односно расчистувањето на шумите, според Паоло Маутињо, придонесува за глобалното затоплување.
XS
SM
MD
LG