Достапни линкови

Њујорк: Најдобри услови за живот во Норвешка, Шведска, Австралја, Канада и Холандија


Норвешка, Шведска, Австралија, Канада и Холандија се земјите во кои има најдобри услови за живот, се вели во најновиот извештај на Програмата за развој на Обединетите Нации. Како критериуми се земаат не само националниот доход, туку и нивото на образовните институции, здравствената заштита и слично. На дното на листата се африканските држави Сиера Леоне, Нигерија, Мали и Бурунди. Од 177 рангирани држави, Македонија е на 60-тото место.
XS
SM
MD
LG