Достапни линкови

Банкок: Финансиските средства за борба против сидата не се доволни


Финасиските средства за борбата против сидата не се доволни. Ова е констатацијата на 15 тата Меѓународна конференција за оваа болест во Банког на која учествуваат илјадници стручљаци, истражувачи, активисти за борба против сидата и владини преставници на повеќе земји. Светот троши многу повеќе пари на воена опрема, средства кои би можеле да се пренаменат за решавање на големите меѓународни проблеми, изјави преставникот на Светската Банка Ричард Фицем, нагласувајки дека пари има но оти недостасува воља за нивно пренаменување во фондот за борба против сидата.
XS
SM
MD
LG