Достапни линкови

Пекинг: Меѓународна конференција на УНЕСКО


Во Пекинг почна неколкудневната меѓународна конференција на УНЕСКО посветена на заштитата на културното наследство во светот. На триесет и осум места им се заканува уништување од загадувањето на воздухот, неконтролираниот туризам, војните. На состанокот ќе биде разгледан списокот од четириесет и осум места кои би требало да бидат вклучени во заштитата на УНЕСКО.
XS
SM
MD
LG