Достапни линкови

Стразбур: Утре почнува летното заседание на парламентарното собрание на Советот на Европа


Во Стразбур утре почнува летното заседание на парламентарното собрание на Советот на Европа. Теми на ова заседание се развојот на институциите во Босна и Херцеговина, мерките и борбата против насилството, ке се упати повик да се стави крај на политичкото мешање во работата на медиумите во Италија и друго. Во рамки на заседанието на парламентот треба да биде избран и нов генерален секретар на Советот на Европа.
XS
SM
MD
LG