Достапни линкови

Њујорк: Скоро десет милиони бегалци на светот


Обединетите Нации соопштија дека во светот има девет милиони и седумстотини илјади бегалци, што е најмал број во изминативе десет години. Вискиот комесар за бегалци Руд Луберс оцени дека тоа претставува охрабрувачки податок. Во извештајот се додава дека во изминативе неколку години околу пет милиони бегалци се вратиле во нивните домови или нашле нови места за живеење.
XS
SM
MD
LG