Достапни линкови

Европа: Последен ден од гласањето за евро-парламентот


Граѓаните на 19 земји членки на Европската унија гласаат денеска на последниот ден од изборите за пратеници за парламентот на Унијата. Изборите започнаа во четвртокот со гласање во Велика Британија и Холандија. Граѓаните гласаат за седумстотини триесет и два члена на Европскиот парламент. Во неколку земји, вклучувајќи ги Велика Британија, Ирска и Италија денеска се одржуваат и локални избори.
XS
SM
MD
LG