Достапни линкови

Европа: Избори за евро парламентот


Денеска во Италија, Летонија и Малта се одржуваат избори за Европскиот парламент. Досега тие се одржаа во Ирска, Британија, Холандија и Чешка. Изборите за седумстотини триесет и пратенички места во парламентот во Стразбур утре ќе се одржат и во преостанатите осумнаесет членки на Европската Унија.
XS
SM
MD
LG