Достапни линкови

Багдад: Одложен состанокот на ирачкиот владин совет


Членовите на ирачкиот владин совет го одложиле за утре состанокот на кој требаше да биде номиниран новиот претседател на Ирак, кој на 1-ви јули треба да ја превзема власта од сојузничките сили. Меѓу ирачкиот владин совет и сојузничките сили и Обединетите Нации има несогласувања околу името на новиот ирачки претседател.
XS
SM
MD
LG