Достапни линкови

Наџаф: Спорадични судири


Американските сили спорадично се судриле со милитнтните приврзаници ан шиитскиот клерик Моктада Ал Садр денеска во ирачкиот града Наџаф на третиот ден од прекиноит на огнот мегу двете страни.Гувренерот на наџаф назначен од америкнските сили Аднана Ал Зуруфи го обвини Ал Садр дека прави малку з а да ги стопира акциите на неговите милитантни приврзаници.
XS
SM
MD
LG