Достапни линкови

Братислава: Македонија, Албанија и Хрватска може да се надеваат на членство во НАТО 2007


Македонија, Албанија и Хрватска би можеле да станат полноправни членки на НАТО до две илјади и седма година. Ова го изјави претседателот на Парламентарното собрание на Алијнасата Даг Биројтер на пролетното дводневно заседание на ова тело што вчера почна во Братислава. Според него, овие три држави ќе бидат на следниот бран проширување што ќе се случи во две илјади и седма, но можеби и порано, во зависност од нивната подготвеност.
XS
SM
MD
LG