Достапни линкови

Њујорк: САД и Британија се соочуваат со отпор на предлог резолуцијата за Ирак


Соединетите Држави и Британија во Соевтот за безбедност на Обединетите Нации се соочуваат со отпор на нивната предлог резолуција за Ирак. Според дипломатски извори, Кина, Франција и Германија предложиле промени со кои во резолуцијата треба да влезе точното временско ограничување на мандатот на сојузничките сили во Ирак.
XS
SM
MD
LG