Достапни линкови

Солун: Економско политички форум


Европската Унија треба да има јасна политика спрема Балканот и нејзината соработка со Соединетите Држави и Русија, со цел да се подобри состојбата во Југоисточна Европа. Ова се наведува во заклучоците од синоќа завршениот Солунски економско политички форум од кој е упатена порака до Брисел, Вашингтон и Москва да не се однесуваат спрема Балканските земји како кон противници, туку како кон соработници.
XS
SM
MD
LG