Достапни линкови

Стразбур: Конгрес на локалните и регионалните власти


Во Советот на Европа во Стразбур започнува тридневно заседание на Конгресот на локалните и регионалните власти. Според најавите, ке биде разгледан степенот на развојот на локалните власти во Југоисточна Европа, како и развојот на демократијата на локално ниво во овој регион, како и во Русија, Грузија и Ерменија.
XS
SM
MD
LG