Достапни линкови

Јалта: Разговори на претседателите на Русија, Украина и Белорусија


Претседателите на Русија, Украина, Белорусија и Казахстан денеска на Јалта разговараат за можностите за формирање заедничка економско трговска зона меѓу овие држави. Се очекува да стане збор и за заедничко производство на ураниум за нивните нуклерани централи.
XS
SM
MD
LG