Достапни линкови

Загреб: Посета на претседателот на Србија и Црна Гора Светозар Маровиќ


Претседателот на Србија и Црна Гора Светозар Маровиќ престојува во еднодневна официјална посета на Хрватска, по покана од хрватскиот претседател Стипе Месиќ. Тоа е прва посета на Загреб на еден претседател во Белград откако пред тринаесет години Хрватска се одели од поранешна Југославија. Стипе Месиќ во минатата година престојуваше во Белград и тогаш заедно со Светозар Маровиќ се извенија за злата што за време за војната си ги нанесоа двете држави.
XS
SM
MD
LG