Достапни линкови

Њу Делхи: Мандатарот на индиската влада го поддржува мировниот процес со Пакистан


Мандатарот на новата индиска влада Менмохан Синг во Њу Делхи изјави дека го подржува мировниот процес со Пакистан како приоритет и дел од стратегијата за добри односи со сите соседи. Дојде време, рече Синг кој е прв премиер на Индија од редовите на Сиките, да се реализира идејата Индија да стане глобална економска сила.
XS
SM
MD
LG