Достапни линкови

Вашингтон: САД го потпишаа анти-тутунскиот договор на СЗО


Соединетите Држави го потпишаа анти – тутунскиот договор на Светската Здравствена Организација за забрана и рестрикции на рекламите на цигарите кој треба да биде ратификуван од Сенатот. Досега 108 земји го потпишаа овој договор, а го ратификуваа девет. За да стане полноважен договорот наречен Рамковна Конвенција за Контрола на Тутунот треба да го ратификуваат најмалку 40 држави.
XS
SM
MD
LG