Достапни линкови

Љубљана: Парламентот расправа за коруспцијата во земјата


Парламентот на Словенија на денешната вонредна седница расправа за корупцијата во земјата. Дебатата ја побараа пратениците од опозицијата кои наведуваат дека располагале со документи за финасирањето на водечката владина партија, Либерално демократската, со средства од јавните претпријатија. Тие велат дека имале и докази за големи неправилности при доделувањето на некои концесии во областа на телекомуникациите.
XS
SM
MD
LG