Достапни линкови

Вашингтон: Разговори на Пауел со премиерот на турскиот дел на Кипар


Американскиот државен секретар Колин пауел разговараше со премиерот на турскиот дел на Кипар Али Талат. Пауел најави помош за олеснување на изолацијата на турскиот дел на Кипар кој гласаше позитивно на референдумот за обединување на островот што од друга страна беше отфрлен од кипарските грци. Трската држава Северен Кипар е признаета единствено од Турција,а грчкиот меѓународно признат дел од 1 Мај и официјално стана член на Европската Унија.
XS
SM
MD
LG