Достапни линкови

Владивисток: Марш на политичките партии по повод 1 мај


Идеолошките разлики нема да не разделат. Ова е заедничкиот слоган, со исклучок на комунистичката партија, на учесниците на маршот на политичките партии во Владивосок – Русија по повод 1 Мај. Во Берлин пак дојде до судири меѓу демонтрантите и полицијата, при што 58 чувари на редот се повредени претежно со фрлени камења. Насилните демонстрации на анархистите на 1 мај во Берлин станаа своевиден ритуал. Минатата година беа уништени огромен број луксузни автомобили.
XS
SM
MD
LG