Достапни линкови

Багдад: Усвоено новото знаме на Ирак


Ирачкиот Национален Совет го усвои новото знаме на Ирак со бела позадина на жолт појас меѓу две сини линии. Двете сини линии се реките Тигар и Еуфрат, а жолтото ја преставува курдската популација. Старото знаме кое важеше 40 години беше црвено, бело и црно со три звезди беше отстрането пред една година со поразот на режимот на Садам Хусеин.
XS
SM
MD
LG