Достапни линкови

Вашингтон: Продолжува пролетното собрание на ММФ


Во Вашингтот продолжува пролетното собрание на Меѓунродниот монетарен фонд и на светската банка на кое министрите за финансии на групата седум најразвиени земји на светот констатираат дека изгледите за глобален пораст се позитивни. Но, во официјлното соопштение министрите и банкарите на САД, Италија, Германија, Велика Британија, Франција, Канада и Јапонија од друга страна посочуваат дека претстои ризик од зголемување ан цената на нафтата како и нестбилност на девизниот курс.
XS
SM
MD
LG