Достапни линкови

Вашингтон: Почнува пролетниот состанок на ММФ


Во Вашингтон денеска започнува пролетниот состанок на Меѓународниот Монетарен Фонд и на Светската Банка. Вчера беше одржана средба меѓу претставници на Групата 7 најразвиени земји и на Русија, Кина, Индија, Пакистан, Саудиска Арабија и други, на која е договорено зајакнување на контролите на меѓународните плаќања со цел да се спречи финансирањето на терористите.
XS
SM
MD
LG