Достапни линкови

Малезија: Итен состанок на Организацијата на Исламската Конференција


Во Малезија денеска се одржува итен состанок на Организацијата на Исламската Конференција на кој главно се критикува американската надворешна политика. Малезискиот премиер Ахмед Бадави оцени дека хаотичната ситуација во Ирак и на палестинските територии е закана за стабилноста на Блискиот Исток. Исламските земји побараа централната улога во Ирак да ја превземат Обединетите Нации, по што некои држави би испратиле и свои трупи во Ирак.
XS
SM
MD
LG