Достапни линкови

Сараево: Самит на земјите членки во процесот на соработка на ЈИЕ


Во Сараево денеска се одржува седмиот самит на земјите членки на процесот за соработка во Југоисточна Европа. Главни теми на шефовите на држави и влади од девет земји од регионот ке бидат соработката во борбата против организираниот криминал, либерализацијата и хармонизацијата на визниот режим, сообраќајот, и енергетиката.
XS
SM
MD
LG