Достапни линкови

Авганистан: Посета на Јошка Фишер


Шефот на германската дипломатија Јошка Фишер денеска е во посета на Авганистан. На германските војници во Кундуз тој им порача дека обврска на светот е да му помогне на Авганистан. На проширувањето на мисијата на НАТО надвор од главниот град Кабул се гледа како на клуч за стабилноста пред изборите кои треба да се одржат на есен во Авганистан.
XS
SM
MD
LG