Достапни линкови

Лондон: Обраќање на Тони Блер


Британскиот премиер Тони Блер планира денеска во парламентот да ја објави намерата за референдум за Уставот на Европската Унија. Претходно со месеци Блер инсистираше дека референдум не е потребен затоа што тоа нема фундаментално да ги смени односите со Европската Унија. Референдуми за европскиот устав веќе најавија Ирска, Данска и Луксембург.
XS
SM
MD
LG