Достапни линкови

Фалуџа: Цивилните лидери во Фалуџа повикуваат на разоружување


Цивилните лидери во Фалуџа им се приклучија на коалиционите сили во повикот до сунитските бунтовници во овој град да се разоружаат. Од друга страна, американските сили им дадоа дополнително време на ирачките посредници во конфликтот со шиитските клерици во Наџаф.
XS
SM
MD
LG