Достапни линкови

Братислава: Иван Гаспарович нов претседател на Словачка


На вчерашните избори во Словачка граганите се определија дека во наредните пет години таа држава ќе ја предводи некогашниот претседател на парлментот и лидер на вонпарламнтраното движење за демократија Иван Гаспарович. Во вториот круг од изборите Гаспарович според прелиминарните раезулатати освоил 59,9 проценти од гласовите со што неочекувано и убесливо го победил својот некогашен партиски шеф и порнешен премиер Владимир Мечијар за кого галсале 40 проценти од избирачите.
XS
SM
MD
LG