Достапни линкови

Виена: Разговори на министрите за внатрешни работи на земјите на ЕУ


Министрите за внатрешни работи на повеќето земји членки на Европската Унија во Виена разговараат за заедничките мерки во превенцијата на терористичките напади. Австрискиот министер Ернст Штрасер предложи план кој предвидува европска база на отисоци, размена на информации за лицата кои бараат визи, унапредување на соработката меѓу Интерпол и Еуропол, нови био-метрички податоци во пасошите и стандардизирана безбедност на европските аеродроми.
XS
SM
MD
LG