Достапни линкови

Даблин: Министерска конференција, дебата и за Западен Балкан


Во Даблин денеска се одржува министерска конференција посветена на подобрувањето на комуникацијата на европските институции со населението во врска со европските текови. Во рамките на конференцијата ќе се одржи и дебата на тема ,,Малите држави го фаќаат чекорот, предизвикот за Западен Балкан,,. Целта на дебатата е де се направи осврт врз односот на Европската Унија спрема регионот, една година по евро самитот во Солун.
XS
SM
MD
LG