Достапни линкови

Љубљана: Референдум за враќање на правата на граѓаните избришани од регистарот за време на осамостој


Словенците денеска на референдум гласаат дали повторно да им бидат вратени основните права на граганите што беа избришани од регистарот во времето на осамостојувањето на Словенија. Во најголем процент станува збор за Хравати, Срби и Босанци кои во 1991 година беа избришани од админситративните книги.
XS
SM
MD
LG