Достапни линкови

Париз: Француската полиција уапсила еден од позначајните лидери на ЕТА


Француската полиција уапсила двајца позначајни лидери на Баскиската сепаратистичка група ЕТА. Уапсените се Феликс Лакале воениот шеф на ЕТА и Феликс Лури еден од лидерите на ЕТА баран за седум убиства. Околу 850 лица загинаа откако ЕТА ги започна насилствата за добивање на независност на Баскискиот регион кој се протега меѓу северна Шпанија и југозападна Франција.
XS
SM
MD
LG