Достапни линкови

Париз: Втор круг локални избори


Во Франција се одржува вториот круг локални избори за кои се смета дека ќе ја одредат судбината на десно ориентираната влада на премиерот Рафарен. На првиот круг за избор на регионалните и кантонални представници мнозинството гласови 40 насто добија опзоционите лево ориентирани партии, додека десницата доби 34 насто од 42 милионскиот електорат.
XS
SM
MD
LG