Достапни линкови

Фалуџа: Притворен духовниот лидер и раководител на градскиот совет


Во Фалуџа, западно од Багдад, американските војници ги притворија духовниот лидер и раководител на Градскиот совет Мохамад Хасан ал Балуа и 11 члена на неговото семејство. Војниците го приведоа и муезинот на локалната сунитска џамија Мухаџирун-Али Џабар Обедин и 10 членови на неговото семејство. Две жени подоцна се пуштени на слобода. Причините за овие апсења, кои ги потврди и американската армија, не се соопштени.
XS
SM
MD
LG