Достапни линкови

Скопје: И денеска редуциран железнички домашен патнички сообраќај


Железничкиот домашен патнички сообраќај во Македонија и денеска е редуциран поради штрајкот на независните синдикати во Македонски железници, јавува МИА. Прекинувањето на штрајкот ќе зависи од конечниот одговор што на синдикатите треба да им го даде владата в понеделник во врска со барањето за обезбедување соодветен социјален пакет за 868-те вработени кои ќе бидат прогласени за технолошки вишок.
XS
SM
MD
LG