Достапни линкови

Приштина: Експертски состанок за расветлување на сидбината на исчезнатите на Косово


Денеска во Приштина ке биде одржана средба на експерти на Белград и Пришина за расветлување на судбината на исчезнатите лица за време на последниот воен конфликт на Косово. Со состанокот ке преседава преставник на Меѓународниот Црвен Крст, Средбата е во рамките на дијалогот меѓу Приштина и Белград за практичните прашања и е еден од осумте стандарди кои Косово треба да ги исполни со цел во средината на 2005 да започне конечното решавање на статусот на Косово.
XS
SM
MD
LG