Достапни линкови

Виена: Состанок на Советот на гувернерите на Меѓународната агенција за атомска енергија


Советот на гувернерите на Меѓународната агенција за атомска енергија на тридневната конференција во Виена ќе ги разгледа проблемите со порастот на шверцот на нуклеарен материјал. Се очекува Соединетите Држави да предложат забрана на пренусвање на знаења и материјали потребни за подготовка на збогатен ураниум дури и ако тој се планира да се користи за мирновременски цели. Во текот на состанокот ќе бидат разгледани и најавите на Иран и на Либија дека ќе ги прекинат нивните нуклеарни програми.
XS
SM
MD
LG