Достапни линкови

Франкфурт: Советот на европската централна банка расправа за намалување на каматните стапки


Советот на Европската централна банка денеска во Франкфурт треба да расправа во врска со позачестените барања на земјите членки на Европската Унија за намалување на каматните стапки. Сепак, аналитичарите сметаат дека Советот по се изгледа ќе ги задржи овие стапки на сегашното ниво од два процента. Страхувањата се дека тоа и натаму ќе придонесува за растење на вредноста на еврото што пак има негативни последици за европската економија.
XS
SM
MD
LG