Достапни линкови

Вашингтон: САД одбиваат официјален коментар за аферата прислушување на Анан


Американски официјални представници одбиваат да дадат било каков коментар на аферата за прислушување на телефонските разговори на генерланиот скеретар на Обединетите Нации Кофи Анан. Државниот скератар Колин Пауле изјави дека никогаш јавно не се зборува за прашања позврзани со разузнувањето, откако поранешна британска министерка во владата на Тони Блер обзнани дека во времето пред интервенцијата во Ирак телефонските разговори на Анан биле прислушувани. Премиерот Блер ваквите тврдења ги оцени како длабоко неодгопворни но сепак одби да кометира дали се вистинити.
XS
SM
MD
LG